Πώς να νικήσετε το φούσκωμα με το Molkosan Fruit

Γαστρεντερικό-Αποτοξίνωση


13 Μαρτίου 2024

Τι μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα;

1. Τροφική δυσανεξία

Οι τροφικές δυσανεξίες είναι όλο και πιο συχνές σήμερα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η γλουτένη είναι μεταξύ των κύριων ενόχων. Για την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων είναι σημαντικό οι εκκρίσεις του στομάχου να είναι επαρκείς για τη σωστή διάσπαση της τροφής που καταναλώνουμε. Επίσης το υπερβολικά διαπερατό εντερικό τοίχωμα είναι δυνατό να κάνει τη διασπασμένη τροφή ακόμα πιο διαθέσιμη σε ένα πιθανά ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα. Επομένως, το χαμηλό οξύ του στομάχου και το διαρρέον έντερο είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθείτε εάν υποψιάζεστε ότι αντιμετωπίζετε φούσκωμα ως αποτέλεσμα τροφικής δυσανεξίας.

2. Διατροφή

Ακόμη και τα πιο «γερά στομάχια» μπορεί να δυσκολευτούν εάν η διατροφή που ακολουθούν είναι αμφισβητήσιμη. Το κόκκινο κρέας, τα τηγανητά, η καφεΐνη, τα ανθρακούχα ποτά, η υπερβολική ζάχαρη ή απλά η υπερκατανάλωση φαγητού είναι δυνατό να ασκήσουν επιπλέον πίεση στο πεπτικό σας σύστημα με αποτέλεσμα το φούσκωμα.

3. Δυσπεψία

Η συχνή αίσθηση δυσπεψίας είναι σημάδι ότι οι εκκρίσεις του στομάχου σας δεν είναι επαρκείς. Χρειαζόμαστε επαρκή ποσότητα στομαχικών οξέων στομάχου για τη διάσπαση της τροφής. Χωρίς τα στομαχικά οξέα είναι δυνατό να υπάρχει καθυστερημένη γαστρική κένωση και φούσκωμα καθώς το πρόσφατο γεύμα μας αρχίζει να ζυμώνεται. Εάν τα παραπάνω συμπτώματα σας φαίνονται γνωστά, δοκιμάστε το βάμμα βοτάνων Yarrow Complex 5-10 λεπτά πριν από τα γεύματα σε μικρή ποσότητα νερού.

4. Δυσκοιλιότητα

Εάν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα είναι φυσιολογικό να νιώθετε πρήξιμο. Τα απόβλητα που κινούνται αργά στον εντερικό σωλήνα θα δημιουργήσουν ένα ογκώδες φορτίο το οποίο υπόκειται σε ζύμωση από τα ζωντανά φιλικά βακτήρια στο έντερό σας με αποτέλεσμα τη δημιουργία περίσσειας αερίων!

5. Δυσβίωση

Η δυσβίωση είναι η ανισορροπία μεταξύ των φιλικών και μη βακτηρίων του εντέρου σας. Εάν τα επίπεδα των φιλικών βακτηρίων δεν είναι επαρκή, τα μη φιλικά βακτήρια μπορούν να αυξήσουν κατά πολύ τον πληθυσμό τους με αποτέλεσμα πολυάριθμα συμπτώματα συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS) όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια και φούσκωμα.

6. Ορμόνες

Ειδικότερα στις γυναίκες οι διακυμάνσεις των ορμονών ως αποτέλεσμα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου ή της εμμηνόπαυσης, μπορούν εύκολα να προκαλέσουν φούσκωμα. Το Molkosan Fruit  μπορεί να αποτελέσει χρήσιμη προσθήκη στη διατροφή σας καθώς συμβάλλει στην ταχύτερη χώνεψη.

Ποια είναι η σημασία των φιλικών βακτηρίων του εντέρου;

Συχνά ακούμε ότι τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των πεπτικών συμπτωμάτων και αυτό γιατί συμβάλλουν στη διόρθωση της ισορροπίας του μικροβιώματός μας το οποίο αποτελείται από περίπου 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια!

Καθώς τα φιλικά βακτήρια εξασθενούν και μειώνονται σε πληθυσμό, τα μη φιλικά βακτήρια και οι ζυμομύκητες μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν με αποτέλεσμα δυσάρεστα συμπτώματα στο γαστρεντερικό μας σύστημα. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι μελέτες αποδεικνύουν ότι η ισορροπία του μικροβιώματός μας δεν έχει μόνο τοπική επιρροή αλλά επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό και τις λειτουργίες του συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης και της διατήρησης του σωματικού βάρους.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Molkosan Fruit;

Το Molkosan παρασκευάζεται από ζυμωμένο ορό γάλακτος. Ο ορός γάλακτος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής σε θέρετρα υγείας στην Ελβετία ήδη από το 1700. Όταν ο ιδρυτής της A.Vogel Alfred Vogel δημιούργησε τη δική του κλινική υγείας στο Teufen της Ελβετίας τη δεκαετία του 1920 η θεραπεία με τον ορό τυρογάλακτος ήταν μια από τις πρώτες που είχε συμπεριλάβει και πρότεινε.

Το Molkosan Fruit δρα ως πρεβιοτικό στο έντερο. Αυτό σημαίνει ότι, λόγω της περιεκτικότητάς του σε L+ γαλακτικό οξύ, συμβάλλει στην υποστήριξη του εσωτερικού περιβάλλοντος του εντέρου και ως εκ τούτου υποστηρίζει την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων.

Ενώ η ρύθμιση του σωστού περιβάλλοντος του εντέρου με πρεβιοτικά είναι συχνά ένα χρήσιμο πρώτο βήμα για την υποστήριξη του γαστρεντερικού σωλήνα, ο συνδυασμός με προβιοτικά θα εξασφαλίσει την απόλυτη ισορροπία στο μικροβίωμά μας.

Παρά το γεγονός ότι παρασκευάζεται από γάλα, το τελικό προϊόν Molkosan δεν περιέχει λακτόζη, είναι πολύ καλά ανεκτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών. Το Molkosan Fruit είναι ιδιαίτερα εύγευστο και περιέχει ασβέστιο για την περαιτέρω υποστήριξη της λειτουργίας των πεπτικών ενζύμων. Ξεκινήστε το Molkosan Fruit για μία ή δύο εβδομάδες, 1-2 φορές την ημέρα αραιώνοντας 5-10ml σε ποτήρι νερό ή χυμό.

Το μυστικό είναι να πίνετε το Molkosan Fruit μακριά από τα γεύματά σας ώστε να μην διακινδυνεύσετε να αραιώσετε τις εκκρίσεις του στομάχου σας. Μετά από δύο εβδομάδες ξεκινήστε ένα καλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής με προβιοτικά σε συνδυασμό με το Molkosan Fruit για βέλτιστη πεπτική υγεία.