Οι 8 αρχές του Alfred Vogel

Το έργο του ιδρυτή μας, Alfred Vogel, προάγει έναν τρόπο ζωής και θεραπείας, απόλυτα προσανατολισμένο στη φύση.

 • 1. Η Φύση και η Ποιότητα της Ζωής

   

  Για να αποκαλυφθεί ποια είναι η αληθινή ποιότητα της ζωής, πρέπει να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο εναρμονισμένοι με τη φύση. Όταν αντιληφθούμε και κατανοήσουμε τη δύναμή της, κάτι που απαιτεί ικανότητα και προσπάθεια, τότε σίγουρα θα ανταμειφθούμε από τα οφέλη που μας παρέχει.

 • 2. Υγειονομική Φροντίδα

   

  Η πρόληψη αποτελεί τη βάση της υγείας και της ευτυχίας. Η απόφαση για την υιοθέτηση φυσικής, ισορροπημένης διατροφής θα πρέπει να λαμβάνεται αβίαστα, δίνοντας βάση στις ανάγκες του οργανισμού. Η υγεία, όπως και η ασθένεια, δεν αφορά μεμονωμένα όργανα του σώματος, αλλά συνδέεται άρρηκτα με τη στάση μας απέναντι στη ζωή και τις συνήθειες που ακολουθούμε.

 • 3. Εξαρτάται από Εμάς

   

  Με δεδομένο ότι η διατροφή και η υγεία σχετίζονται απόλυτα, αντιλαμβανόμαστε ότι η ευθύνη για την ευημερία μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Ο ρόλος του παθολόγου ή του θεραπευτή θα μπορούσε να παραλληλιστεί με τον ρόλο ενός ξεναγού που οδηγεί και δείχνει τον δρόμο. Ωστόσο, οι ασθενείς καλούνται να κάνουν το ταξίδι αναλαμβάνοντας την ευθύνη της υγείας τους.

  «Υιοθετήστε χορτοφαγική διατροφή βασισμένη στην πρόσληψη ολόκληρων φυσικών τροφίμων τα οποία είναι πλούσια σε αλκαλικές ουσίες. Σε συνδυασμό με κατανάλωση άφθονης ποσότητας ωμών λαχανικών, θα έχετε ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη διατήρηση τόσο της σωματικής υγείας, μακροπρόθεσμα, όσο και της ισορροπημένης διάθεσης».

 • 4. Ισορροπία ως Αρχή της Ζωής

   

  Ακολουθήστε το παράδειγμα της φύσης και προσπαθήστε να βρείτε την ισορροπία μεταξύ της έντασης και της χαλάρωσης, μεταξύ της διανοητικής και σωματικής δραστηριότητας. Η ασθένεια και ο πόνος προκαλούνται από την έλλειψη ισορροπίας και αρμονίας, σε οποιουδήποτε τομέα της ζωής μας.

 • 5. Σεβασμός στη Ζωή

   

  Η εναρμόνιση με τις αρχές της φύσης δεν αποτελεί απλή πρακτική. Απαιτεί εσωτερική διάθεση η οποία χαρακτηρίζεται από βαθιά κατανόηση και σεβασμό για τη δημιουργία. Εάν επιθυμούμε να καταπολεμήσουμε τη βία, είτε ενάντια στον άνθρωπο ή ενάντια στο περιβάλλον και τα ζώα, τότε πρέπει να σεβόμαστε τη φύση και κάθε ζωντανό οργανισμό που ζει σε αυτή. Τα ζώα, αποτελούν μέρος της δημιουργίας και είναι σκληρό και ασυμβίβαστο με δεδομένο τον σεβασμό προς τη φύση να υποφέρουν από τα ανθρώπινα πειράματα.

 • 6. Η επιθυμία για θεραπεία είναι νόμος της φύσης

   

  «Δεν είναι ποτέ αργά για να ευεργετηθούμε από τις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης, επειδή ο ''νόμος της φύσης'' απαιτεί τη διατήρηση της ζωής.» Μετά από χρόνια ασθένειας, πολλοί άνθρωποι έχουν ανακτήσει την υγεία τους χάρη σε μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής τους με τη βοήθεια της ολιστικής (φυσικής) ιατρικής. Η ολιστική ιατρική δεν καταπολεμά τα συμπτώματα, αλλά επιδιώκει να εξαλείψει τις αιτίες της ασθένειας.

 • 7. Η ολιστική προσέγγιση

   

  «Κάθε βότανο είναι πλήρες από μόνο του και έχει μια σύνθεση η οποία είναι βασισμένη στη νοημοσύνη και την προνοητικότητα. Η πολύτιμη αξία των βοτάνων τίθεται σε κίνδυνο εάν η ισορροπημένη δομή τους διαταραχθεί». Οι ουσίες που περιέχονται σε ένα βότανο έχουν τον σκοπό και τη σημασία τους, αλληλοσυμπληρώνονται και λειτουργούν συνεργιστικά. Είναι σημαντικό να καλλιεργούνται οι σπόροι σε καθαρό από χημικές ουσίες έδαφος χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, και τα φυτά που προορίζονται για φαρμακευτικούς σκοπούς να υποβάλλονται σε ήπια επεξεργασία χωρίς τη χρήση ουσιών που είναι δηλητηριώδεις ή μη φιλικές στο περιβάλλον. Οπουδήποτε είναι εφικτό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται φρέσκα βότανα.

 • 8. Η δύναμη της αγάπης

   

  «Σε όλη σας την προσπάθεια αφήστε την αγάπη να είναι ο οδηγός σας. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο σύμπαν.» (Alfred Vogel).