background

Ιστορίες των Προϊόντων και της Εταιρίας A.Vogel

Ο Alfred Vogel κατέληξε από νωρίς στο συμπέρασμα ότι τα εκχυλίσματα από φρέσκα βότανα είχαν καλύτερη, ευρύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπευτική δράση από τα τυπικά εκχυλίσματα των αποξηραμένων φυτών. Αυτή η διαπίστωση αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά σημαντικό κίνητρο για ολόκληρη τη ζωή του, για την έρευνά του στα φαρμακευτικά βότανα, για τις συνταγές του, καθώς και για τις καλύτερες δυνατές μεθόδους παραγωγής των σκευασμάτων του.

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν τα βότανα να καλλιεργηθούν βιολογικά, να συλλεχθούν στον βέλτιστο χρόνο και πάνω απ' όλα, τα προϊόντα να παραχθούν με μεγάλη ταχύτητα όσο ακόμη παραμένουν φρέσκα. Ο Alfred Vogel και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν πολλές δοκιμές προκειμένου να προσδιορίσουν ποιο είδος από κάθε βότανο αποδίδει καλύτερα όλο το φάσμα των δραστικών του συστατικών. Μεταξύ άλλων ανακάλυψαν διαφορές στην ποιότητα ανάμεσα στα είδη των βοτάνων που καλλιεργούνται στις πεδινές περιοχές με εκείνα τα οποία καλλιεργούνται σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Στόχος ήταν η προσφορά της καλύτερης δυνατής ποιότητας σκευασμάτων από φρέσκα βότανα.

Ο Alfred Vogel έθεσε πρότυπα παραγωγής με αυστηρές απαιτήσεις ποιότητας οι οποίες ακολουθούνται και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα με συνέπεια από την εταιρεία A.Vogel AG που εδρεύει στο Roggwil (Ανατολική Ελβετία). Επιπλέον, με τις συνεχώς αυξανόμενες γνώσεις για το περιβάλλον, τα ερωτήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, καθώς και τη σημασία της βιωσιμότητας, η A.Vogel υποστηρίζει με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους τη φιλοσοφία του οραματιστή και ιδρυτή της Alfred Vogel.