A.Vogel Blog
 

A.Vogel blog

Vegan παγωτό φράουλα (χωρίς λακτόζη & γλουτένη)

στις 28 Αυγούστου 2017, A.Vogel

Σπιτικό παγωτό φράουλας

Υλικά:

Παγωτό φράουλα:

300g φράουλες, πλυμένες και ψιλοκομμένες
1  ασπράδι από αυγό
150 g ακατέργαστης ζάχαρης ζαχαροκάλαμου
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
½ κούπα κρέμα σόγιας
1 πρέζα αλάτι

Γλάσσο φρούτων:

200g φράουλες
2 ώριμα ροδάκινα
Ζάχαρη 1-2 κ.γ.

& φύλλα μέντας για διακόσμηση.

Πώς να κάνετε σπιτικό παγωτό φράουλας

1. Ετοιμάζετε το παγωτό φράουλας: Ανακατέψτε τις φράουλες με τη μισή ζάχαρη. Χτυπάτε το ασπράδι αυγού και προσθέστε τις φράουλες, μαζί με το υπόλοιπο της ζάχαρης, το γάλα αμυγδάλου, την κρέμα σόγιας και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

2. Χύστε το μείγμα σε μια τσάντα ή δοχείο για κατάψυξη και παγωτά ή φόρμα σιλικόνης και παγώστε για 3-4 ώρες, ανακατεύοντας μία φορά κάθε ώρα.

3. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε τα ροδάκινα και κόψτε τη σάρκα σε κύβους. Αναμίξτε μαζί με τις φράουλες μέχρι να κάνετε έναν ομοιόμορφο πουρέ φρούτων. Ανακατέψτε μαζί και την υπόλοιπη ζάχαρη.

4. Τοποθετήστε το γλάσσο στο ψυγείο για περίπου μια ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά.

5. Σερβίρετε με δύο κουταλιές από παγωτό φράουλα και περιχύνετε από πάνω λίγο γλάσσο φρούτων. Γαρνίρετε με ένα φύλλο μέντας στην κορυφή.

Καλή σας απόλαυση!

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμένα *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Veuillez introduire les charactères de cet

Read more:
Αντιμετωπίστε τον πόνο και την κούραση των ποδιών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, εκτός από ζεστό καιρό μπορεί να φέρει και δυσάρεστες συνέπειες για τα κάτω άκρα του ανθρώπινου σώματος. Καθώς...

Close