A.Vogel Blog
 

A.Vogel blog

Προστάτης: αλήθειες και μύθοι

στις 11 Νοεμβρίου 2015, A.Vogel, Υγεία του προστάτη

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε έρευνα στα πλαίσια προγράμματος ενημέρωσης της A.Vogel για την υγεία του προστάτη, η οποία είχε ως στόχο την ενημέρωση των ανδρών σχετικά με τον προστάτη. Η έρευνα έδειξε ότι ένας στους πέντε άνδρες παραδέχθηκε ότι ενώ παρατηρούσε τα συμπτώματα υπερπλασίας του προστάτη τα αγνοούσε με την ελπίδα ότι θα βελτιωθούν από μόνα τους.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) αποτελεί πολύ συνηθισμένη πάθηση, την οποία αντιμετωπίζει το 50% των ανδρών ηλικίας άνω των 50 ετών. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι συνηθισμένη, το 70% του ανδρικού πληθυσμού δεν έχει ακούσει ποτέ για την ΚΥΠ. Συνεπώς, ο καλύτερος τρόπος για να ενημερωθείτε και να κατανοήσετε την πάθηση αυτή, είναι η απομυθοποίηση κάποιων από τους μύθους που κυκλοφορούν και θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, οι οποίοι αποτρέπουν τους άνδρες να αναζητήσουν βοήθεια από τον γιατρό τους για διαταραχές του προστάτη. Οι συνηθισμένοι λόγοι οφείλονται σε μύθους, οι οποίοι προκαλούν ανησυχίες με αποτέλεσμα την αναβολή εξετάσεων του προστάτη. Ας εξετάσουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους για την ΚΥΠ καθώς και τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από αυτούς:

Μύθος: η ΚΥΠ αποτελεί αναπόφευκτη φυσική κατάσταση που οφείλεται στη γήρανση και δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα για να την αντιμετωπίσει ή να την προλάβει.

Η αλήθεια: ενώ η ΚΥΠ συνδέεται με την ηλικία, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απλά να την ανεχτείτε. Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής, συνταγογραφούμενα φάρμακα και φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης, όπως το βότανο σερενόα, έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα και αποκαθιστούν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Μύθος: η ΚΥΠ είναι πιθανό σημάδι καρκίνου

Η αλήθεια: η ΚΥΠ μπορεί όντως να είναι σημάδι καρκίνου και θα πρέπει πάντα να επισκέπτεστε έναν γιατρό σε περίπτωση που ανησυχείτε. Ωστόσο, αν και ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες, δεν είναι ευτυχώς τόσο κοινός όσο η ΚΥΠ. Η διόγκωση του προστάτη σας είναι πολύ πιο πιθανό να είναι καλοήθης (μη-καρκινική) και αντιμετωπίζεται. Χρυσός κανόνας: σε περίπτωση αμφιβολίας, εξεταστείτε.

Μύθος: κανείς άλλος στο κοινωνικό μου περιβάλλον δεν έχει ΚΥΠ

Η αλήθεια: Περίπου το 50% των ανδρών άνω των 50 ετών έχουν καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Στατιστικά είναι πολύ πιθανό οι συνομήλικοί σας να βιώνουν παρόμοια συμπτώματα.

Μύθος: η ΚΥΠ επηρεάζει μόνο τους άνδρες ηλικίας 70 έως 80 ετών

Η αλήθεια: η ΚΥΠ είναι όντως κοινή πάθηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και με την αύξηση της ηλικίας αυξάνονται και οι πιθανότητες παρουσίας των συμπτωμάτων. Ωστόσο, τα συμπτώματα μπορούν να πρωτοεμφανιστούν από την ηλικία των 45 ετών και η πάθηση αποτελεί συχνό φαινόμενο σε άνδρες μεταξύ 50 και 60 ετών.

Μύθος: αν αγνοηθεί το πρόβλημα θα βελτιωθεί από μόνο του

Η Αλήθεια: δυστυχώς αυτό είναι απίθανο να συμβεί. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή, καθώς αν αγνοηθεί η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Εάν το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ΚΥΠ με αλλαγές στον τρόπο ζωής και την εφαρμογή φυσικών τρόπων αντιμετώπισης, όπως η λήψη σκευάσματος με Saw Palmetto.

Μύθος: δεν είναι σοβαρή πάθηση η ΚΥΠ και δεν χρειάζεται να την αναφέρω πουθενά

Η αλήθεια: αν έχετε παρουσιάσει καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, με την πάροδο του χρόνου θα κατανοήσετε την επιρροή που μπορεί να ασκεί στην καθημερινότητά σας. Η αναζήτηση της πλησιέστερης τουαλέτας, οι αϋπνίες και προβλήματα σεξουαλικής φύσης (χαμηλή λίμπιντο, στυτική δυσλειτουργία) αποτελούν συμπτώματα ΚΥΠ, τα οποία επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, στην καθημερινότητά του και επιβάλλεται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Η A.Vogel προτείνει για την αντιμετώπιση καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη το σκεύασμα φυτικής προέλευσης Prostasan, με εκχύλισμα σερενόας (saw palmetto). Η δραστική ουσία του βοτάνου έχει δείξει ποσοστό επιτυχίας 90% στην αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της ροής των ούρων, στην καλή κένωση της ουροδόχου κύστης, στην αίσθηση πόνου και δυσφορίας κατά την ούρηση και στη μείωση της νυχτερινής ενούρησης. Όλα τα οφέλη σημειώθηκαν σε χρονικό διάστημα τριάντα ημερών από τη λήψη του βοτάνου.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμένα *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Veuillez introduire les charactères de cet

Read more:
γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές να αποφεύγω και πως να την αντιμετωπίσω

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια χρόνια νόσος του πεπτικού συστήματος. Εμφανίζεται όταν το γαστρικό οξύ ή, ενίοτε, το περιεχόμενο του...

Close