A.Vogel Blog
 

A.Vogel blog

Αύγουστος – Μήνας συγκομιδής εχινάκιας

στις 6 Αυγούστου 2015, A.Vogel, Ακμή, Εχινάκια, Καλοκαίρι, Κρυολόγημα, Νευροδερματίτιδα, Πονόλαιμος και βήχας

Ξεκίνησε η συγκομιδή εχινάκιας στις εγκαταστάσεις της A.Vogel στην Ελβετία.

Η συγκομιδή πραγματοποιείται με το χέρι ή με ειδικές, ελαφρές μηχανές συγκομιδής. Τα βαριά μηχανήματα αποφεύγονται, καθώς το έδαφος συμπιέζεται, γεγονός που αποτελεί αρνητικό αντίκτυπο στο ήδη βαρύ και υγρό από τη φύση του, έδαφος της Ελβετίας, που μπορεί να επηρεάσει αντίστοιχα και την ποιότητα των μελλοντικών σοδειών και προϊόντων εχινάκιας.

Αμέσως μετά τη συγκομιδή, τα βότανα μεταφέρονται απευθείας στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας για την παραγωγή των προϊόντων εχινάκιας. Με τον τρόπο αυτόν (άμεση επεξεργασία σοδειάς), τα δραστικά συστατικά της εχινάκιας λαμβάνονται σε υψηλότερη ποιότητα και αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με την επεξεργασία αποξηραμένων βοτάνων.

Την εχινάκια έφερε στην Ευρώπη ο πρωτοπόρος και ιδρυτής της εταιρείας, Alfred Vogel στις αρχές της δεκαετίας του 1950 έπειτα από ένα ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ, ο A.Vogel ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής της φυλής των Sioux, Μαύρο Ελάφι, ο οποίος τον μύησε στην τέχνη ίασης της φυλής του και του έδωσε σπόρους εχινάκιας.

Τα φυτά που προέκυψαν από τους σπόρους εχινάκιας αποτέλεσαν τη βάση για τα πειράματα του A.Vogel και την παραγωγή των αποτελεσματικών φυτικών προϊόντων με εχινάκια από την A.Vogel.

Η εχινάκια είναι γνωστή για την ιδιότητά της να τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ώστε να μας προστατεύει από κρυολογήματα και τη γρίπη. Αρχικά, όπως διαπίστωσε και ο Alfred Vogel όταν επισκέφτηκε τη φυλή των Sioux στη Β. Αμερική, η εχινάκια χρησίμευε στην επούλωση πληγών και αθενειών που είχαν συνήθως δερματικές ενδείξεις.

Η αποτελεσματικότητά της στον τομέα αυτό αποδίδεται στις στυπτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Επίσης, θεωρείται ότι η εχινάκεια τονώνει τοπικά κυτταρικές δομές του δέρματος.

Τα εκχυλίσματα εχινάκιας χρησιμοποιούνται στα σκευάσματα αισθητικής για ευαίσθητες και ερεθισμένες επιδερμίδες. Κρέμες εχινάκιας χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση νευροδερματίτιδας και ακμής.

Eκχυλίσματα εχινάκιας μπορούν επιπλέον, να χρησιμεύσουν στην προστασία και απευαισθητοποίηση της αλλεργίας στον ήλιο. Έχει διαπιστωθεί εμπειρικά, ότι η λήψη βάμματος εχινάκιας (Echinaforce) μία εβδομάδα πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές και κατά τη διάρκεια της περιόδου έκθεσης στον ήλιο, μειώνει ή δεν επιτρέπει καθόλου την εμφάνιση των δερματικών ενδείξεων που σχετίζονται με την αλλεργία αυτή.

Εχινάκια ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας και φρέσκιας συγκομιδής θα βρείτε στα προϊόντα Echinaforce, όπως επίσης στην κρέμα εχινάκιας Echinacea cream, την οδοντόπαστα Echinacea toothpaste και το σπρέυ για το λαιμό Echinacea Throat Spray της A.Vogel.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμένα *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Veuillez introduire les charactères de cet

Αντιδράσεις

 • Edimar, 5 έτη πίσω

  Hey, good to find soomnee who agrees with me. GMTA.

 • Read more:
  άγχος
  Άγχος: 5 tips και 8 τροφές & βότανα για να το νικήσεις

  Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής ταχείς.  Οι ρόλοι που έχει να φέρει σε πέρας το άτομο ποικίλοι και πολλαπλοί. Πόσο...

  Close