A.Vogel Blog
 

A.Vogel blog

Ασερόλα: Ο καρπός που περιέχει 100 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι

στις 17 Μαρτίου 2020, A.Vogel, Ανοσοποιητικό σύστημα, Κρυολόγημα
Βιταμίνη C

φαρμακοποιός Γράφει η Κυριακή Ξενικού, Φαρμακοποιός – Χημικός, M.Sc. στην ανόργανη βιοχημεία

Η  βιταμίνη C είναι από τις σημαντικότερες βιταμίνες στη διατροφή και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης σημαντική για τη σύνθεση του κολλαγόνου, ένα δομικό συστατικό των οστών, του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων.

Το ασκορβικό οξύ, η γνωστή βιταμίνη C των φαρμακείων,  απορροφάται σε ΠΟΛΥ μικρές ποσότητες από τον οργανισμό, αλλά ακόμη και αυτό που απορροφάται ΔΕΝ ΒΙΟΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ, που σημαίνει ότι ΔΕΝ πηγαίνει εκεί που το έχουμε ανάγκη! Εν τέλει είναι ξένη προς τον οργανισμό και πιθανότητα και εχθρική!

Βιταμίνη C από Ασερόλα

Η Ασερόλα (Acerola) είναι ένα τροπικό φρούτο της οικογένειας Malpighiaceae, που γίνεται θάμνος ή μικρό δέντρο. Κοινά ονόματα του είδους είναι τα Acerola, Barbados cherry, West Indian cherry. Είναι ενδημική στη Νότια Αμερική, στο Νότιο Μεξικό και στην Κεντρική Αμερική, αλλά πλέον καλλιεργείται στο μακρινό Βορρά ως το Τέξας και σε υποτροπικές περιοχές της Ασίας, όπως η Ινδία. Οι καρποί είναι βρώσιμοι και καταναλώνονται πολύ στην περιοχή προέλευσης του είδους. Ωστόσο καλλιεργείται και αλλού, για την υψηλή περιεκτικότητα του καρπού σε βιταμίνη C.

Το τροπικό αυτό φρούτο μοιάζει με το κοινό κεράσι, έχει πολύ νόστιμη γλυκιά γεύση, έναν ελαφρύ όξινο τόνο και έχει περιεκτικότητα σε βιταμίνη C 100 φορές μεγαλύτερη από αυτή που περιέχεται σε ένα πορτοκάλι. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που περιέχεται σε έναν καρπό ασερόλας είναι ίση με την αναγκαία ημερήσια δόση που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Σε κάθε 100 gr του φρούτου υπάρχουν 1677,6 mg βιταμίνης C.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη acerola, όπως τα Malpighia glabra L., Malpighia punicifolia L., Malpighia emarginata DC. Το είδος Malpighia glabra έχει μια από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυσική βιταμίνη C ανά γραμμάριο καρπού.

Να τονίσουμε πως η βιταμίνη C κρίνεται απαραίτητη για τους καπνιστές τόσο για την ενίσχυση όσο και για την αναπλήρωση αποθεμάτων που χρειάζονται σε μεγάλο βαθμό. Οι καρποί της Acerola θεωρούνται ευεργετικοί κατά ηπατικών προβλημάτων, διάρροιας, δυσεντερίας, βήχα, καθώς και στα κρυολογήματα. Είναι ένα από τα τρία συστατικά σε ένα πατενταρισμένο βοτανικό φάρμακο για την αλλεργική ρινίτιδα.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε πως  το κεράσι Acerola (Malpighia emarginata) είναι ιδανική λύση για την πρόσληψη βιταμίνης C στην φυσική της μορφή και ο οργανισμός την αναγνωρίζει σαν τρόφιμο, με αποτέλεσμα να απορροφάται 100%.

A.Vogel Vitamin-C

Βιολογική 100% απορροφήσιμη βιταμίνη C από φρέσκια ασερόλα!

Βιταμίνη C

Ζητήστε τη από τον φαρμακοποιό σας!

 

Προσθέστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμένα *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Veuillez introduire les charactères de cet

Read more:
Καλοκαιρινές βιταμίνες

Το σώμα μας αλλάζει τις ανάγκες του, ανάλογα με την εποχή του έτους. Ενώ το χειμώνα ο βασικός στόχος είναι...

Close