A.Vogel Blog
 

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Bioforce θεωρούν αυτό τόσο σαν πρόκληση όσο και  σαν καθήκον: σαν αρχές για να τους καθοδηγούν στην εργασία τους και για να ακολουθούν με πίστη, ώστε να διασφαλίζεται η επιβίωσή τους στο μέλλον.

1. Η Φύση και η ποιότητα ζωής

Για να βρεθεί η αληθινή ποιότητα ζωής, ζήστε όσο το δυνατόν περισσότερο εναρμονισμένοι με τον δημιουργό και τη φύση και γνωρίστε τις δυνάμεις της φύσης. Το να καθιστά τους ανθρώπους ικανούς να υιοθετήσουν την προσπάθεια για φυσική εναρμόνιση ως στόχο στη ζωή τους είναι καθήκον που ανταμείβεται.

2. Υγειονομική Φροντίδα / περίθαλψη

Η πρόβλεψη είναι η πηγή υγείας και ευτυχίας. Η απόφαση να υιοθετηθεί μια φυσική ισορροπημένη διατροφή και να προσεχτούν τα σήματα του σώματος πρέπει να ληφθεί ελεύθερα / αβίαστα και σκόπιμα. Η υγεία, όπως και η ασθένεια, δεν επηρεάζει συγκεκριμένα όργανα μεμονωμένα, αλλά συνδέεται στενά με τη στάση μας απέναντι στη ζωή, τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής μας.

3. Εξαρτάται από σας

Γνωρίζοντας το ότι η διατροφή και η υγεία συνδέονται διευκολύνει να αντιληφθούμε το ζωτικής σημασίας γεγονός ότι η ευθύνη για την ευημερία μας βρίσκεται στα χέρια μας, και όχι σε εκείνα των αρμόδιων για την υγεία αρχών.

Ο παθολόγος ή ο θεράπων είναι όπως ένας ξεναγός / οδηγός βουνού. Οδηγεί και ανοίγει τον δρόμο, αλλά δεν μεταφέρει τους ασθενείς. Πρέπει να δημιουργήσουν τον δρόμο τους οι ίδιοι.

Πρέπει να μάθουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την υγεία μας. «Υιοθετήστε κατά μεγάλο μέρος διατροφή βασισμένη στη χορτοφαγία ολόκληρων φυσικών  τροφίμων τα οποία υπερέχουν σε αλκαλικές ουσίες.  Σε συνδυασμό με άφθονη αναλογία ωμών λαχανικών, θα έχετε ήδη  κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη μακροπρόθεσμη υγεία και την ισορροπημένη διάθεση.»

4. Ισορροπία ως αρχή της ζωής

Ακολουθήστε το παράδειγμα της φύσης και προσπαθήστε να βρείτε την ισορροπία μεταξύ της έντασης και της χαλάρωσης, μεταξύ της δραστηριότητας και της ξεκούρασης, μεταξύ της διανοητικής και σωματικής δραστηριότητας.

Η ασθένεια και οι πόνοι προκαλούνται από την ανισορροπία και τη δυσαρμονία, σε οποιουσδήποτε τομείς της ζωής μας που μπορούν αυτοί να εμφανιστούν.

5. Σεβασμός και συμπάθεια

Το να ζήσεις σύμφωνα με τις αρχές της φύσης είναι πολύ περισσότερο από μια τεχνική. Απαιτεί εσωτερική διάθεση που απεικονίζεται από βαθιά κατανόηση, καθώς επίσης  τον σεβασμό και τη συμπάθεια, της δημιουργίας.

Εάν επιθυμούμε να καταπολεμήσουμε τη βία, είτε ενάντια στον άνθρωπο, το περιβάλλον ή τα ζώα, τότε πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τη ζωή ως κάτι ιερό.

Το να επιτρέψει στα ζώα, που είναι μέρος της δημιουργίας, να υποφέρουν από τα ανθρώπινα πειράματα, είναι σκληρό και ασυμβίβαστο με τη στάση  του σεβασμού προς τη φύση.

6. Η ώθηση να θεραπεύει (η φύση) είναι νόμος της φύσης

«Δεν είναι ποτέ πάρα πολύ αργά για να υποστηρίξουμε τη φύση στην ώθησή της να θεραπεύσει επειδή ο νόμος της φύσης απαιτεί τη διατήρηση της ζωής.»

Μετά από  έτη ασθένειας, πολλοί άνθρωποι έχουν ανακτήσει την υγεία τους χάρι σε αυστηρή αλλαγή στον τρόπο ζωής τους και με τη βοήθεια της Ολιστικής ιατρικής. Η Ολιστική ιατρική δεν καταπολεμά τα συμπτώματα, αλλά επιδιώκει να εξαλείψει τις αιτίες της ασθένειας.

7. Η ολιστική αρχή

 «Κάθε βότανο είναι πλήρες από μόνο του,   προέρχεται από τύπο (φόρμουλα) βασισμένο στη νοημοσύνη, την προνοητικότητα και τον σοφό σχεδιασμό. Η πολύτιμη αξία των μεμονωμένων βοτάνων διακυβεύεται εάν η οριακά ισορροπημένη δομή τους διαταραχθεί».

Κάθε ουσία που περιέχεται σε ένα βότανο έχει το σκοπό της και τη σημασία της. Συμπληρώνουν η μια την  άλλη και ενεργούν συνεργιακά.

Είναι σημαντικό να καλλιεργούνται οι σπόροι σε υγιές χώμα χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, και να υποβάλλονται σε επεξεργασία  φυτά για φαρμακευτικούς σκοπούς ήπια και χωρίς χρησιμοποίηση ουσιών που είναι δηλητηριώδεις ή περιβαλλοντικά μη φιλικές. Τα φρέσκα βότανα πρέπει να χρησιμοποιούνται οπουδήποτε είναι εφικτό.

8. Η δύναμη της αγάπης

«Σε όλη την προσπάθειά σας αφήστε την αγάπη να είναι ο οδηγός σας. Είναι η μέγιστη δύναμη στο σύμπαν.» (Alfred Vogel)

εκτύπωσηprint-icon